Poslední Web Články
Sep 12, 2019

Tržby slovenskej chémie za 1.polrok klesli o 2,5 %

Chemický a farmaceutický priemysel v SR zaznamenal za prvý polrok 2019 pokles tržieb v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 o 2,5%. Celkové tržby...

Sep 11, 2019

Hotel Alexander v Bardejovských kúpeľoch vám spríjemní jeseň

Kongresový hotel Alexander, ktorý je najluxusnejším zariadením Bardejovských kúpeľov, a.s., pripravil pre hostí, v období od 13.10.2019 do...

Sep 10, 2019

Využite čarovnú jeseň na prechádzky prírodou a relax Wellnessujte a od

Po dlhých teplých a slnečných dňoch sa k slovu hlási jeseň. Čas, keď začne opadávať prvé ohnivé lístie a vetvičky stromov pospájajú pavučinové nite...

Sep 10, 2019

Všeliek Vincentka pomáha aj pri jesenných alergiách

Alergici nepriaznivo reagujúci na pele mávajú koncom leta a začiatkom jesene druhé najťažšie obdobie. Kým na jar vedú alergické reakcie na pele...

Sep 4, 2019

S oknami z Makrowinu je tradične spokojných 100% zákazníkov

Opäť neuveriteľných 100% zákazníkov vyjadrilo spokojnosť s výrobkami popredného slovenského výrobcu drevených a drevohliníkových okien spoločnosti...

Sep 2, 2019

Akciová ponuka TECH CONTROLLERS na 20% garantované úspory za kúrenie

  Akciová ponuka TECH CONTROLLERS na 20% garantované úspory za kúrenie Nevykurujte atmosféru, ale šetrite náklady a životné prostredie   Máte...

Aug 30, 2019

O svetoznámu Vincentku sa starajú na povrchu i v podzemí

Na území Luhačovíc je viacero minerálnych prameňov. Niektoré zanikajú a niektoré nové boli navŕtané v posledných rokoch. Na priame kúpeľné účely...

Aug 27, 2019

V nedeľu 1.septembra si urobte výlet na prehliadku dychových hudieb a

V nedeľu 1.septembra si urobte výlet na prehliadku dychových hudieb a pivný festival Privítajte jeseň s dychovkou a dobrým pivom v Bardejovských...

Kalendář Událostí
Zavřít akce a události
Zobrazit všechny události dne

Gastronomicky výjimečný zážitek si mohou dopřát návštěvníci čtyřhvězdičkového hotelu Selský Dvůr v pražském Hostivaři. V pátek 11. září v 18:00 hod. je čeká kulinářský zážitek v podobě nádherného mistrovského menu „Global Chefs Challenge“. Cena tříchodového degustačního menu včetně ochutnávky vín ke každému chodu je 1 290 Kč na osobu. Informuje o tom výkonný ředitel sítě SIVEK HOTELS Viliam Sivek, jr.

 

„Výjimečná gastronomie ve výjimečném prostředí. Tak lze charakterizovat připravovaný nevšední zážitek, který čeká na limitovaný počet 40 hostů, kteří si včas rezervují svá místa. Budou se cítit jako na mistrovstvích nejlepších kuchařů světa. Šéfkuchař hotelu Selský Dvůr Patrik Bečvář jim připraví kulinářské skvosty, s nimiž půjde do soutěže „Global Chefs Challenge“ v pražských Letňanech 14. října 2015. Zažijí neopakovatelnou gastronomii, když si budou moci ještě před konáním samotné soutěže vychutnat Patrikova soutěžní menu. Patrik je jediný reprezentant ČR nominován na letošní ocenění nejlepšího kuchaře světa. V Praze bude soutěžit spolu s nejlepšími kuchaři centrální Evropy. Vítěz postupuje do finále, které se bude konat příští rok v Řecku. Výsledky pražského kola budou vyhlášeny okamžitě po soutěži a tak budeme vědět ihned, zda se Patrik probojoval,“ říká V. Sivek.

 

Šéfkuchař Patrik Bečvář k tomu poznamenává: „Jako předkrm můžete ochutnat ravioly plněné marinovaným lososem v citrusech glazurovaných v redukci z červeného zelí, ceviche z mušlí svatého Jakuba, pečeného halibuta s estragonem, salátek z řapíkatého celeru a fenyklu, krémovou espumu z fenyklu a wasabi. Hlavním chodem bude telecí hřbet pečený při nízké teplotě, natrhané telecí vlákna ve vlastní šťávě, pyré z pečené mrkve a citronové kůry, žloutek vařený na 65 °C, mikro zelenina pošírovaná v másle a citrónu, květákové chipsy, petrželový olejíček. Na závěr jako dezert potěší dortíky z čokolády Valhorna Grand Cru De Terroir Manjari 64% plněné karamelem a mascarpone, gel ze zeleného čaje sencha a čerstvé maliny.“

 

Na kulinářském umění 27letého Patrika Bečváře si zakládá nejen management hotelu Selský Dvůr, ale má i široký okruh příznivců. Navzdory mladému věku byl již nejlepším kuchařem roku 2013-14 v ČR a skončil druhý v semifinále soutěže Nejlepší mladý kuchař světa (San Pellegrino Young Chef 2015). Vařil například i pro Baracka Obamu a George Bushe. Nejvýznamnější specialitou pocházející z jeho dílny jsou hovězí líčka s pyré z pečeného celeru přelité Demi Glace.

 

„Jsem členem národního týmu, se kterým jezdím po soutěžích po celém světě, díky tomu mám přehled, jaké jsou nejnovější světové trendy. Každá soutěž stojí hodně času a samozřejmě důležitá je podpora zaměstnavatele, aby poskytl suroviny na trénink a toleroval absenci v práci. Musím říct, že mám plnou podporu pana Siveka a opravdu pracuji dosud pro mě v té nejlepší restauraci, ve které se svým týmem vařím jen ze sezónních a čerstvých surovin. Nakonec o kvalitě mé práce se mohou hosté přesvědčit sami, když si přijdou ochutnat menu, se kterým se pokusím uspět na mezinárodní soutěži, nebo takové speciality a kombinace surovin, které v mnoha případech ještě nejedli. V současnosti mě velmi baví vařit v souladu s přírodou, využívat farmářské produkty. Mám kamaráda z Plzně Tomáše Poppa, který skupuje různé produkty od farmářů. Díky němu mám na ně kontakty a mohu odebírat nejkvalitnější suroviny. Ale baví mě i zajít si do přírody a nasbírat suroviny vlastnoručně, například bylinky, květiny, houby, mladé jehličí, díky čemuž jsou moje pokrmy i kreativně vypracované. Myslím, že pak člověk dostane úplně jiný pohled na vaření a baví ho to,“ vysvětluje P. Bečvář.

 

Mezi nejvýznamnější úspěchy v profesním životě Patrika Bečváře patří ocenění na soutěžích Gurmet team Challenge v letech 2010 a 2012, Nejlepší pokrmy vhodné k růžovému vínu 2010, Gastro Hradec 2011, Mezinárodní soutěž v rakouském Warthe 2011, Kuchař roku Bocuse d'Or 2011, Česko-slovenská soutěž Primerbacub 2012, Gastrovavrinec 2012, IKA kuchařská olympiáda v Erfurtu 2012. Kromě toho vařil i pro členy českého národního hokejového týmu na Mistrovstvích světa v ledním hokeji. Nejvíce českým hokejistům chutnalo drůbeží farmářské maso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od společnosti Fine Fish. Z příloh byla nejpopulárnější rýže v různých obměnách, těstoviny a brambory. Z dezertů byly velmi oblíbené domácí buchty na několik způsobů.

 

Hotel Selský Dvůr ze sítě SIVEK HOTELS v lokalitě Hostivař patří mezi TOP 25 hotelů v ČR a nachází se na 4. místě Trip Advisoru v poměru cena-kvalita. Je umístěn v přírodním prostředí, 20 min. od historického centra Prahy. Unikátní domácí atmosféra se skvělou gastronomií, ubytováním v moderních pokojích tipu deluxe a komplexem wellness, poskytuje klientům nejdůležitější servis, který od hotelu očekávají. V útulném wellness je k dispozici Kneippova stezka, sauna, brazilská dešťová sprcha, různé druhy masáží a kosmetické procedury. Selský Dvůr je určen nejen pro hosty ze zahraničí a sportovní týmy, ale v oblibě ho mají i byznys klientela a rodiny s dětmi. V těsné blízkosti se nachází Hostivařská přehrada, vhodná na procházky, cyklistiku či běžkování. Hotel je vyhledáván i Slováky, kteří tvoří nejpočetnější zahraniční klientelu.

 

Viliam Sivek - SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická společnost s více než 26 letou tradicí v oboru cestovního ruchu pod vedením úspěšného hoteliéra Viliama Siveka, rodáka ze Slovenska. Slovenská klientela je tak pro byznysmena jeden z hlavních cílových trhů, které nabízí i poznávací balíčky a zážitkovou turistiku v Praze s ubytováním v nejžádanějších lokalitách. V SR provozuje franšízový hotel Pramen Dudince. Za první pololetí 2015 síť zaznamenala kromě Čechů a Slováků, i nejvíce návštěvníků z Německa, Ruska, Itálie a Francie.

 

Více informací je na www.hotelselskydvur.cz, www.facebook.com/pages/Czech-National-Culinary-Team/141156412590458?fref=ts

Článek zdroj: http://clankyweb.cz/clanky/Gastronomie/674-Selsky-Dvur-ceka-gurmany-s-menu-Global-Chefs-Challenge.html

General
 | Paper Life Paper Life  | Gastronomie Gastronomie  | Sep 1, 2015  |  980 Zhlédnutí

Komentáře

Můžete zanechat komentář pro autora zde

captchaProsím, opište znaky, které vidíte na obrázku.
Klikněte na obrázek - jestliže je pro vás nečitelný.

Autor
Paper Life

Paper Life

E-mail

RSS

Author Activity
Články: 523
Náhodné Web Články

Stavba a rekonstrukce

Tržby výrobcu úsporných okien a dverí Makrowin sa vlani zvýšili o 12 %

Makrowin posilňuje pozície na domácom trhu   Medziročný nárast tržieb o 12 % zaznamenal v roku 2015 popredný slovenský výrobca energeticky...

Ubytování

Cestovný ruch v Bardejove a okolí narástol o viac ako 5%

V ubytovacích zariadeniach spadajúcich pod Oblastnú organizáciu cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov zaznamenali v roku 2018 rast počtu...

Ústní hygiena

Jak na bolest zubů?

Bolí Vás zuby, ale na prohlídku ke svému zubnímu lékaři jít nechcete, protože se bojíte? Pokud po nějaké době bolest neodchází, bude nejlepší přece...

Trhy

Zmeny a fakturácie nie sú pre zákazníkov Energie2 až tak zložité

Každý spotrebiteľ by sa rád tešil z nižších cien energie, ale mnohých odrádza od zmeny dodávateľa administratívny proces. Zákazníci, ktorí nie sú...

Lázně

Vyzkoušejte kongresový pobyt, či firemní akci v Bohemia-lázních v Karl

Světoznámé lázně zajistí vaše firemní aktivity             Kongresy, firemní akce, konference, zasedání, porady, pracovní setkání, eventy,...

Stavebnictví

Investujte do plošiny

Pomalu, ale jistě se o slovo hlásí zima a tím dochází k útlumu venkovních pracích.  Na druhou stranu je to skvělá příležitost, pro přípravu na...

Lázně

Lázně Luhačovice zaznamenaly vloni nárůst pobytových dnů o 5 %

Vývoj klientely v Lázních Luhačovice, a. s., v roce 2015 opět příznivý   Po útlumu zájmu o lázně v předchozích letech zaznamenaly Lázně...

Hotely

Ze sjezdovek rovnou do wellness center

Vysoké Tatry, Nízké Tatry, Spiš, Bratislava – to vše jsou destinace, které jsou synonymem kvalitní zimní dovolené. Zima v každé z nich má své...