Poslední Web Články
Jan 17, 2020

THERMO|SOLAR vystavuje v Trenčíne a radí návštevníkom

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o., sa od štvrtka 23. januára do soboty 26.januára 2020, zúčastňuje na...

Jan 16, 2020

Na veľtrhu v Trenčíne sa dozviete všetko o drevodomoch

Špecializovaný veľtrh Drevodomy pasív, strechy a izolácie usporiada, od štvrtka 23. januára do soboty 26.januára 2020, vo svojom areáli Expo Center...

Jan 14, 2020

Severovýchod Slovenska v zime núka wellness, lyžovanie, kultúru, histó

Severovýchod  Slovenska je atraktívny pre cestovný ruch celoročne. Hlavná sezóna sa síce sústreďuje na leto, ale aj zima poskytuje dostatok...

Jan 13, 2020

Po sviatkoch prichádzajú choroby

Tlačová informácia                                                                     Luhačovice 13.januára 2020   Siahnite po overenej...

Jan 10, 2020

Bardejovské kúpele prekonali hranicu 30 000 pobytových návštevníkov

Uplynulý rok 2019 bol najúspešnejším v histórii Bardejovských kúpeľov, a.s. z hľadiska návštevnosti. Zaznamenali tu hneď niekoľko rekordov....

Jan 9, 2020

Vyberte si zo skvelej zimnej ponuky

Aj tento rok hotely spoločnosti SOREA  v náručí zimnej krajiny, otvárajú svoje brány k dokonalému oddychu. Vo Vysokých aj Nízkych Tatrách poskytujú...

Dec 20, 2019

Vincentka pomáha aj pri zápale priedušiek – bronchitíde

Zima je obdobím kedy najviac šarapatia ochorenia dýchacích ciest. Jedným z najzávažnejších a najčastejších respiračných ochorení je zápal...

Dec 19, 2019

OOCR „ŠARIŠ“ – Bardejov má za sebou úspešný rok, návštevnosť rastie

V stredu 18.decembra 2019 bol kontrolný deň investičnej akcie “Obnova turistickej infraštruktúry v regióne Šariš Bardejov a okolie – náučný chodník...

Kalendář Událostí
Zavřít akce a události
Zobrazit všechny události dne

Gastronomicky výjimečný zážitek si mohou dopřát návštěvníci čtyřhvězdičkového hotelu Selský Dvůr v pražském Hostivaři. V pátek 11. září v 18:00 hod. je čeká kulinářský zážitek v podobě nádherného mistrovského menu „Global Chefs Challenge“. Cena tříchodového degustačního menu včetně ochutnávky vín ke každému chodu je 1 290 Kč na osobu. Informuje o tom výkonný ředitel sítě SIVEK HOTELS Viliam Sivek, jr.

 

„Výjimečná gastronomie ve výjimečném prostředí. Tak lze charakterizovat připravovaný nevšední zážitek, který čeká na limitovaný počet 40 hostů, kteří si včas rezervují svá místa. Budou se cítit jako na mistrovstvích nejlepších kuchařů světa. Šéfkuchař hotelu Selský Dvůr Patrik Bečvář jim připraví kulinářské skvosty, s nimiž půjde do soutěže „Global Chefs Challenge“ v pražských Letňanech 14. října 2015. Zažijí neopakovatelnou gastronomii, když si budou moci ještě před konáním samotné soutěže vychutnat Patrikova soutěžní menu. Patrik je jediný reprezentant ČR nominován na letošní ocenění nejlepšího kuchaře světa. V Praze bude soutěžit spolu s nejlepšími kuchaři centrální Evropy. Vítěz postupuje do finále, které se bude konat příští rok v Řecku. Výsledky pražského kola budou vyhlášeny okamžitě po soutěži a tak budeme vědět ihned, zda se Patrik probojoval,“ říká V. Sivek.

 

Šéfkuchař Patrik Bečvář k tomu poznamenává: „Jako předkrm můžete ochutnat ravioly plněné marinovaným lososem v citrusech glazurovaných v redukci z červeného zelí, ceviche z mušlí svatého Jakuba, pečeného halibuta s estragonem, salátek z řapíkatého celeru a fenyklu, krémovou espumu z fenyklu a wasabi. Hlavním chodem bude telecí hřbet pečený při nízké teplotě, natrhané telecí vlákna ve vlastní šťávě, pyré z pečené mrkve a citronové kůry, žloutek vařený na 65 °C, mikro zelenina pošírovaná v másle a citrónu, květákové chipsy, petrželový olejíček. Na závěr jako dezert potěší dortíky z čokolády Valhorna Grand Cru De Terroir Manjari 64% plněné karamelem a mascarpone, gel ze zeleného čaje sencha a čerstvé maliny.“

 

Na kulinářském umění 27letého Patrika Bečváře si zakládá nejen management hotelu Selský Dvůr, ale má i široký okruh příznivců. Navzdory mladému věku byl již nejlepším kuchařem roku 2013-14 v ČR a skončil druhý v semifinále soutěže Nejlepší mladý kuchař světa (San Pellegrino Young Chef 2015). Vařil například i pro Baracka Obamu a George Bushe. Nejvýznamnější specialitou pocházející z jeho dílny jsou hovězí líčka s pyré z pečeného celeru přelité Demi Glace.

 

„Jsem členem národního týmu, se kterým jezdím po soutěžích po celém světě, díky tomu mám přehled, jaké jsou nejnovější světové trendy. Každá soutěž stojí hodně času a samozřejmě důležitá je podpora zaměstnavatele, aby poskytl suroviny na trénink a toleroval absenci v práci. Musím říct, že mám plnou podporu pana Siveka a opravdu pracuji dosud pro mě v té nejlepší restauraci, ve které se svým týmem vařím jen ze sezónních a čerstvých surovin. Nakonec o kvalitě mé práce se mohou hosté přesvědčit sami, když si přijdou ochutnat menu, se kterým se pokusím uspět na mezinárodní soutěži, nebo takové speciality a kombinace surovin, které v mnoha případech ještě nejedli. V současnosti mě velmi baví vařit v souladu s přírodou, využívat farmářské produkty. Mám kamaráda z Plzně Tomáše Poppa, který skupuje různé produkty od farmářů. Díky němu mám na ně kontakty a mohu odebírat nejkvalitnější suroviny. Ale baví mě i zajít si do přírody a nasbírat suroviny vlastnoručně, například bylinky, květiny, houby, mladé jehličí, díky čemuž jsou moje pokrmy i kreativně vypracované. Myslím, že pak člověk dostane úplně jiný pohled na vaření a baví ho to,“ vysvětluje P. Bečvář.

 

Mezi nejvýznamnější úspěchy v profesním životě Patrika Bečváře patří ocenění na soutěžích Gurmet team Challenge v letech 2010 a 2012, Nejlepší pokrmy vhodné k růžovému vínu 2010, Gastro Hradec 2011, Mezinárodní soutěž v rakouském Warthe 2011, Kuchař roku Bocuse d'Or 2011, Česko-slovenská soutěž Primerbacub 2012, Gastrovavrinec 2012, IKA kuchařská olympiáda v Erfurtu 2012. Kromě toho vařil i pro členy českého národního hokejového týmu na Mistrovstvích světa v ledním hokeji. Nejvíce českým hokejistům chutnalo drůbeží farmářské maso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od společnosti Fine Fish. Z příloh byla nejpopulárnější rýže v různých obměnách, těstoviny a brambory. Z dezertů byly velmi oblíbené domácí buchty na několik způsobů.

 

Hotel Selský Dvůr ze sítě SIVEK HOTELS v lokalitě Hostivař patří mezi TOP 25 hotelů v ČR a nachází se na 4. místě Trip Advisoru v poměru cena-kvalita. Je umístěn v přírodním prostředí, 20 min. od historického centra Prahy. Unikátní domácí atmosféra se skvělou gastronomií, ubytováním v moderních pokojích tipu deluxe a komplexem wellness, poskytuje klientům nejdůležitější servis, který od hotelu očekávají. V útulném wellness je k dispozici Kneippova stezka, sauna, brazilská dešťová sprcha, různé druhy masáží a kosmetické procedury. Selský Dvůr je určen nejen pro hosty ze zahraničí a sportovní týmy, ale v oblibě ho mají i byznys klientela a rodiny s dětmi. V těsné blízkosti se nachází Hostivařská přehrada, vhodná na procházky, cyklistiku či běžkování. Hotel je vyhledáván i Slováky, kteří tvoří nejpočetnější zahraniční klientelu.

 

Viliam Sivek - SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická společnost s více než 26 letou tradicí v oboru cestovního ruchu pod vedením úspěšného hoteliéra Viliama Siveka, rodáka ze Slovenska. Slovenská klientela je tak pro byznysmena jeden z hlavních cílových trhů, které nabízí i poznávací balíčky a zážitkovou turistiku v Praze s ubytováním v nejžádanějších lokalitách. V SR provozuje franšízový hotel Pramen Dudince. Za první pololetí 2015 síť zaznamenala kromě Čechů a Slováků, i nejvíce návštěvníků z Německa, Ruska, Itálie a Francie.

 

Více informací je na www.hotelselskydvur.cz, www.facebook.com/pages/Czech-National-Culinary-Team/141156412590458?fref=ts

Článek zdroj: http://clankyweb.cz/clanky/Gastronomie/674-Selsky-Dvur-ceka-gurmany-s-menu-Global-Chefs-Challenge.html

General
 | Paper Life Paper Life  | Gastronomie Gastronomie  | Sep 1, 2015  |  1109 Zhlédnutí

Komentáře

Můžete zanechat komentář pro autora zde

captchaProsím, opište znaky, které vidíte na obrázku.
Klikněte na obrázek - jestliže je pro vás nečitelný.

Autor
Paper Life

Paper Life

E-mail

RSS

Author Activity
Články: 563
Náhodné Web Články

Stavebnictví

Chémia naďalej profituje z rastu automobiliek

Slovenská chémia ťažila v roku 2016 z rastu výroby v automobilovom odvetví. Chemické odvetvia a pododvetvia naviazané na automobilky zaznamenali...

Stavba a rekonstrukce

Jaro jako ideální období pro zateplení střechy

Zvažujete zateplení střechy, ale ještě si nejste jisti na 100 %? Právě jarní sezóna ožívá poptávkami po zateplení domů/bytů, střech, půd, apod....

Trhy

Slovenská chémia ako celok sľubne rastie o 7,1%

Po niekoľkých rokoch stagnácie a poklesu začal v tomto roku slovenský chemický a farmaceutický priemysel  sľubne rásť. Za prvý polrok 2018 sa...

Nábytek

Italský nábytek – design nebo styl?

Jste při výběru vybavení do svého interiéru nároční? Toužíte po kvalitním a zároveň moderním nábytku? V tom případě hledáte designový nebo stylový...

Ubytování

Bardejovské kúpele majú na Veľkú noc hlavné kapacity vypredané

Plne obsadené hlavné kapacity majú počas Veľkej noci Bardejovské kúpele. Na špecializovaný veľkonočný pobyt pre samoplatcov je prihlásených 365...

Zdraví a Krása

Cvičebný koncept HYPOXI podporuje správnu funkciu hlavných telesných o

Dodnes ľudia nevedia, čo je to vlastne lymfa, je opradená tajomstvami. Pravdou však je, že popri krvnom obehu je to druhý najdôležitejší systém v...

Školky

Jak vybrat dobrou mateřskou školku pro dítě?

Přemýšlíte, jak Vaše dítě co nejlépe připravit do budoucna? Kde mu dopřejí nejlepší vzdělání a přitom nechají zvolna rozvíjet jeho individuální...

Ubytování

Nezmeškejte zimní radovánky v lukrativních zařízeních

Žijeme báječnou dobu pro poskytovatele služeb v cestovním ruchu. Tedy alespoň z hlediska poptávky. Kdo nyní nevydělá, tak už nikdy, kdo nyní ve...