Poslední Web Články
Jul 7, 2020

THERMO|SOLAR odporúča využiť nový systém poukážok SIEA

O nový systém evidencie poukážok na inštaláciu Obnoviteľných zdrojov energie (OZE) z projektu Zelená domácnostiam II, je značný záujem. V...

Jul 6, 2020

Vincentka je kráľovná prívlastkov

Minerálka Vincentka je čisto prírodný a pritom komplexný produkt, ktorý má dlhými rokmi preukázané pozitívne účinky na široký okruh zdravotných...

Jul 6, 2020

Okúpte sa v Bardejovských kúpeľoch

V stredu 1.júla 2020 otvorili v Bardejovských kúpeľoch, a.s., vonkajšie letné kúpalisko s vyhrievanou vodou. V prípade dobrého počasia bude v...

Jun 30, 2020

Okrúhle dve stovky rokov histórie fľaškovania Vincentky

Donedávna tak módne plastové obaly na nápoje sa ukazujú ako jeden z najväčších zdrojov znečistenia riek a morí. Pritom existuje ďaleko...

Jun 25, 2020

Vyššia kvalita služieb, biomasáže, bambusové masáže i pivný kúpeľ

V utorok 23.júla 2020 v Bardejovských kúpeľoch, a.s., v Balneo prevádzke slávnostne otvorili renovované pracovisko PROMINENT, ktoré bude poskytovať...

Jun 23, 2020

Voda, hory, história a kultúra sú silným stránkami Bardejova a okolia

Severovýchod Slovenska ponúka široké možnosti výletov pre rodiny s deťmi na individuálnu turistiku. Mesto pamiatok UNESCO - Bardejov, Bardejovské...

Jun 19, 2020

Chemický priemysel mal za 1.štvrťrok pokles tržieb o 6,5%

Chemický a farmaceutický priemysel na Slovensku si aj v kríze viedol celkom dobre, keď vyrábal a prispieval k tvorbe HDP, zatiaľ čo napríklad...

Jun 18, 2020

Bardejovské kúpele lákajú zľavami až 30%

Zľavy vo výške viac ako 30% poskytujú do konca júna samoplatcom Bardejovské kúpele, a.s. vo všetkých svojich zariadeniach, okrem luxusného...

Kalendář Událostí
Zavřít akce a události
Zobrazit všechny události dne

Gastronomicky výjimečný zážitek si mohou dopřát návštěvníci čtyřhvězdičkového hotelu Selský Dvůr v pražském Hostivaři. V pátek 11. září v 18:00 hod. je čeká kulinářský zážitek v podobě nádherného mistrovského menu „Global Chefs Challenge“. Cena tříchodového degustačního menu včetně ochutnávky vín ke každému chodu je 1 290 Kč na osobu. Informuje o tom výkonný ředitel sítě SIVEK HOTELS Viliam Sivek, jr.

 

„Výjimečná gastronomie ve výjimečném prostředí. Tak lze charakterizovat připravovaný nevšední zážitek, který čeká na limitovaný počet 40 hostů, kteří si včas rezervují svá místa. Budou se cítit jako na mistrovstvích nejlepších kuchařů světa. Šéfkuchař hotelu Selský Dvůr Patrik Bečvář jim připraví kulinářské skvosty, s nimiž půjde do soutěže „Global Chefs Challenge“ v pražských Letňanech 14. října 2015. Zažijí neopakovatelnou gastronomii, když si budou moci ještě před konáním samotné soutěže vychutnat Patrikova soutěžní menu. Patrik je jediný reprezentant ČR nominován na letošní ocenění nejlepšího kuchaře světa. V Praze bude soutěžit spolu s nejlepšími kuchaři centrální Evropy. Vítěz postupuje do finále, které se bude konat příští rok v Řecku. Výsledky pražského kola budou vyhlášeny okamžitě po soutěži a tak budeme vědět ihned, zda se Patrik probojoval,“ říká V. Sivek.

 

Šéfkuchař Patrik Bečvář k tomu poznamenává: „Jako předkrm můžete ochutnat ravioly plněné marinovaným lososem v citrusech glazurovaných v redukci z červeného zelí, ceviche z mušlí svatého Jakuba, pečeného halibuta s estragonem, salátek z řapíkatého celeru a fenyklu, krémovou espumu z fenyklu a wasabi. Hlavním chodem bude telecí hřbet pečený při nízké teplotě, natrhané telecí vlákna ve vlastní šťávě, pyré z pečené mrkve a citronové kůry, žloutek vařený na 65 °C, mikro zelenina pošírovaná v másle a citrónu, květákové chipsy, petrželový olejíček. Na závěr jako dezert potěší dortíky z čokolády Valhorna Grand Cru De Terroir Manjari 64% plněné karamelem a mascarpone, gel ze zeleného čaje sencha a čerstvé maliny.“

 

Na kulinářském umění 27letého Patrika Bečváře si zakládá nejen management hotelu Selský Dvůr, ale má i široký okruh příznivců. Navzdory mladému věku byl již nejlepším kuchařem roku 2013-14 v ČR a skončil druhý v semifinále soutěže Nejlepší mladý kuchař světa (San Pellegrino Young Chef 2015). Vařil například i pro Baracka Obamu a George Bushe. Nejvýznamnější specialitou pocházející z jeho dílny jsou hovězí líčka s pyré z pečeného celeru přelité Demi Glace.

 

„Jsem členem národního týmu, se kterým jezdím po soutěžích po celém světě, díky tomu mám přehled, jaké jsou nejnovější světové trendy. Každá soutěž stojí hodně času a samozřejmě důležitá je podpora zaměstnavatele, aby poskytl suroviny na trénink a toleroval absenci v práci. Musím říct, že mám plnou podporu pana Siveka a opravdu pracuji dosud pro mě v té nejlepší restauraci, ve které se svým týmem vařím jen ze sezónních a čerstvých surovin. Nakonec o kvalitě mé práce se mohou hosté přesvědčit sami, když si přijdou ochutnat menu, se kterým se pokusím uspět na mezinárodní soutěži, nebo takové speciality a kombinace surovin, které v mnoha případech ještě nejedli. V současnosti mě velmi baví vařit v souladu s přírodou, využívat farmářské produkty. Mám kamaráda z Plzně Tomáše Poppa, který skupuje různé produkty od farmářů. Díky němu mám na ně kontakty a mohu odebírat nejkvalitnější suroviny. Ale baví mě i zajít si do přírody a nasbírat suroviny vlastnoručně, například bylinky, květiny, houby, mladé jehličí, díky čemuž jsou moje pokrmy i kreativně vypracované. Myslím, že pak člověk dostane úplně jiný pohled na vaření a baví ho to,“ vysvětluje P. Bečvář.

 

Mezi nejvýznamnější úspěchy v profesním životě Patrika Bečváře patří ocenění na soutěžích Gurmet team Challenge v letech 2010 a 2012, Nejlepší pokrmy vhodné k růžovému vínu 2010, Gastro Hradec 2011, Mezinárodní soutěž v rakouském Warthe 2011, Kuchař roku Bocuse d'Or 2011, Česko-slovenská soutěž Primerbacub 2012, Gastrovavrinec 2012, IKA kuchařská olympiáda v Erfurtu 2012. Kromě toho vařil i pro členy českého národního hokejového týmu na Mistrovstvích světa v ledním hokeji. Nejvíce českým hokejistům chutnalo drůbeží farmářské maso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od společnosti Fine Fish. Z příloh byla nejpopulárnější rýže v různých obměnách, těstoviny a brambory. Z dezertů byly velmi oblíbené domácí buchty na několik způsobů.

 

Hotel Selský Dvůr ze sítě SIVEK HOTELS v lokalitě Hostivař patří mezi TOP 25 hotelů v ČR a nachází se na 4. místě Trip Advisoru v poměru cena-kvalita. Je umístěn v přírodním prostředí, 20 min. od historického centra Prahy. Unikátní domácí atmosféra se skvělou gastronomií, ubytováním v moderních pokojích tipu deluxe a komplexem wellness, poskytuje klientům nejdůležitější servis, který od hotelu očekávají. V útulném wellness je k dispozici Kneippova stezka, sauna, brazilská dešťová sprcha, různé druhy masáží a kosmetické procedury. Selský Dvůr je určen nejen pro hosty ze zahraničí a sportovní týmy, ale v oblibě ho mají i byznys klientela a rodiny s dětmi. V těsné blízkosti se nachází Hostivařská přehrada, vhodná na procházky, cyklistiku či běžkování. Hotel je vyhledáván i Slováky, kteří tvoří nejpočetnější zahraniční klientelu.

 

Viliam Sivek - SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická společnost s více než 26 letou tradicí v oboru cestovního ruchu pod vedením úspěšného hoteliéra Viliama Siveka, rodáka ze Slovenska. Slovenská klientela je tak pro byznysmena jeden z hlavních cílových trhů, které nabízí i poznávací balíčky a zážitkovou turistiku v Praze s ubytováním v nejžádanějších lokalitách. V SR provozuje franšízový hotel Pramen Dudince. Za první pololetí 2015 síť zaznamenala kromě Čechů a Slováků, i nejvíce návštěvníků z Německa, Ruska, Itálie a Francie.

 

Více informací je na www.hotelselskydvur.cz, www.facebook.com/pages/Czech-National-Culinary-Team/141156412590458?fref=ts

Článek zdroj: http://clankyweb.cz/clanky/Gastronomie/674-Selsky-Dvur-ceka-gurmany-s-menu-Global-Chefs-Challenge.html

General
 | Paper Life Paper Life  | Gastronomie Gastronomie  | Sep 1, 2015  |  1267 Zhlédnutí

Komentáře

Můžete zanechat komentář pro autora zde

captchaProsím, opište znaky, které vidíte na obrázku.
Klikněte na obrázek - jestliže je pro vás nečitelný.

Autor
Paper Life

Paper Life

E-mail

RSS

Author Activity
Články: 596
Náhodné Web Články

Gastronomie

V nedeľu 1.septembra si urobte výlet na prehliadku dychových hudieb a

V nedeľu 1.septembra si urobte výlet na prehliadku dychových hudieb a pivný festival Privítajte jeseň s dychovkou a dobrým pivom v Bardejovských...

Stavebnictví

O energetický audit a certifikát sa zákazníkom postará Energie2

Slovenský dodávateľ elektrickej energie a zemného plynu - spoločnosť Energie2 poskytuje svojim zákazníkom okrem cenovo výhodných dodávok energií aj...

Zdravotní pobyty

Využijte akční pobyt - Podzimní relaxace v Lázních Luhačovice

Podzimní pobyty v lázních patří mezi nejoblíbenější, hned za letními pobyty. Potvrzují to i Lázně Luhačovice, které letos zaznamenávají zvýšený...

Ekologie

1.štvrťrok 2018 bol pre slovenskú chémiu ako celok nezmenený

Chemický a farmaceutický priemysel v SR nezaznamenal za prvý štvrťrok 2018ani nárast ani pokles tržiebv porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2017....

Ubytování

Zážitková turistika v Prahe láka na nepreberné množstvo akcií

Praha je magické mesto, kde sa prelína história s romantikou a navyše poskytuje nepreberné množstvo zážitkov, od poznávania, cez kultúru, až po...

Zdraví a Krása

Okúpte sa v Bardejovských kúpeľoch

V stredu 1.júla 2020 otvorili v Bardejovských kúpeľoch, a.s., vonkajšie letné kúpalisko s vyhrievanou vodou. V prípade dobrého počasia bude v...

Cibule

Cibulová polévka od babičky

Na cibulovou polévku potřebujeme 3 cibule, 50g tuku, 50g hladké mouky, sůl, pepř, 1-2 žemle, 30g tuku na smažení, 1 až 2l vody, masox. Cibuli dáme...

Relaxace a masáže

Buďte krásná, zdravá a fit

Je téměř po létě a Vám se nepodařilo zhubnout. Dokonce jste přibrala a necítíte se dobře? Přicházíme s bezkonkurenčními radami a tipy, abyste se...