Poslední Web Články
Feb 21, 2020

Už iba budovy s takmer nulovou spotrebou energie

Podľa smernice Európskeho parlamentu a Rady 2010/31/EC o energetickej hospodárnosti budov budú musieť mať všetky nové budovy v EÚ po 31. decembri...

Feb 20, 2020

O luxusný Hotel Alexander majú záujem domáci

Vlajková loď Bardejovských kúpeľov, a.s. - luxusný štvorhviezdičkový kongresový hotel Alexander, počas štyroch rokov od svojho otvorenia potvrdil...

Feb 14, 2020

Na Veľkú noc pribudne v Bardejovských kúpeľoch 44 izieb Superior a 2 a

Vyššiu úroveň služieb, predovšetkým pre samoplatiacich klientov, prinesie renovácia pracoviska PROMINENT, ktorá sa začala tento týždeň v...

Feb 13, 2020

Pamiatky UNESCO sú perlou severovýchodu Slovenska

Dominantami zachovalého historického centra Bardejova sú 2 stavby na Radničnom námestí, ktoré ročne navštívia tisíce turistov. Svetská stavba...

Feb 12, 2020

Jak jóga pomáhá zvládat stres?

Často se mluví o tom, že jóga je cvičení proti stresu. Ne, že by nebyly jiné pohybové aktivity, které to zvládnou. Pro mnoho lidí je procházka se...

Feb 11, 2020

Prvé kolo poukážok na slnečné kolektory bude 3. marca 2020

Podľa harmonogramu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) vo februári 2020 odštartuje ďalší ročník poskytovania poukážok na vybrané...

Feb 11, 2020

Pri všetkých ochoreniach dýchacích ciest prináša Vincentka úľavu

Podľa štúdie slovenských epidemiológov, ktorá mapovala vzťahy medzi celkovou úmrtnosťou na Slovensku a chrípkovou epidémiou počas rokov 2007 –...

Feb 10, 2020

Zvládnuť smogovú situáciu pomôže Vincentka a výrobky z nej

Tohtoročná zima je  teplá a sneh sa drží iba na vyššie položených miestach. Napriek tomu vznikla na Slovensku i Česku už niekoľko krát na viacerých...

Kalendář Událostí
Zavřít akce a události
Zobrazit všechny události dne

Gastronomicky výjimečný zážitek si mohou dopřát návštěvníci čtyřhvězdičkového hotelu Selský Dvůr v pražském Hostivaři. V pátek 11. září v 18:00 hod. je čeká kulinářský zážitek v podobě nádherného mistrovského menu „Global Chefs Challenge“. Cena tříchodového degustačního menu včetně ochutnávky vín ke každému chodu je 1 290 Kč na osobu. Informuje o tom výkonný ředitel sítě SIVEK HOTELS Viliam Sivek, jr.

 

„Výjimečná gastronomie ve výjimečném prostředí. Tak lze charakterizovat připravovaný nevšední zážitek, který čeká na limitovaný počet 40 hostů, kteří si včas rezervují svá místa. Budou se cítit jako na mistrovstvích nejlepších kuchařů světa. Šéfkuchař hotelu Selský Dvůr Patrik Bečvář jim připraví kulinářské skvosty, s nimiž půjde do soutěže „Global Chefs Challenge“ v pražských Letňanech 14. října 2015. Zažijí neopakovatelnou gastronomii, když si budou moci ještě před konáním samotné soutěže vychutnat Patrikova soutěžní menu. Patrik je jediný reprezentant ČR nominován na letošní ocenění nejlepšího kuchaře světa. V Praze bude soutěžit spolu s nejlepšími kuchaři centrální Evropy. Vítěz postupuje do finále, které se bude konat příští rok v Řecku. Výsledky pražského kola budou vyhlášeny okamžitě po soutěži a tak budeme vědět ihned, zda se Patrik probojoval,“ říká V. Sivek.

 

Šéfkuchař Patrik Bečvář k tomu poznamenává: „Jako předkrm můžete ochutnat ravioly plněné marinovaným lososem v citrusech glazurovaných v redukci z červeného zelí, ceviche z mušlí svatého Jakuba, pečeného halibuta s estragonem, salátek z řapíkatého celeru a fenyklu, krémovou espumu z fenyklu a wasabi. Hlavním chodem bude telecí hřbet pečený při nízké teplotě, natrhané telecí vlákna ve vlastní šťávě, pyré z pečené mrkve a citronové kůry, žloutek vařený na 65 °C, mikro zelenina pošírovaná v másle a citrónu, květákové chipsy, petrželový olejíček. Na závěr jako dezert potěší dortíky z čokolády Valhorna Grand Cru De Terroir Manjari 64% plněné karamelem a mascarpone, gel ze zeleného čaje sencha a čerstvé maliny.“

 

Na kulinářském umění 27letého Patrika Bečváře si zakládá nejen management hotelu Selský Dvůr, ale má i široký okruh příznivců. Navzdory mladému věku byl již nejlepším kuchařem roku 2013-14 v ČR a skončil druhý v semifinále soutěže Nejlepší mladý kuchař světa (San Pellegrino Young Chef 2015). Vařil například i pro Baracka Obamu a George Bushe. Nejvýznamnější specialitou pocházející z jeho dílny jsou hovězí líčka s pyré z pečeného celeru přelité Demi Glace.

 

„Jsem členem národního týmu, se kterým jezdím po soutěžích po celém světě, díky tomu mám přehled, jaké jsou nejnovější světové trendy. Každá soutěž stojí hodně času a samozřejmě důležitá je podpora zaměstnavatele, aby poskytl suroviny na trénink a toleroval absenci v práci. Musím říct, že mám plnou podporu pana Siveka a opravdu pracuji dosud pro mě v té nejlepší restauraci, ve které se svým týmem vařím jen ze sezónních a čerstvých surovin. Nakonec o kvalitě mé práce se mohou hosté přesvědčit sami, když si přijdou ochutnat menu, se kterým se pokusím uspět na mezinárodní soutěži, nebo takové speciality a kombinace surovin, které v mnoha případech ještě nejedli. V současnosti mě velmi baví vařit v souladu s přírodou, využívat farmářské produkty. Mám kamaráda z Plzně Tomáše Poppa, který skupuje různé produkty od farmářů. Díky němu mám na ně kontakty a mohu odebírat nejkvalitnější suroviny. Ale baví mě i zajít si do přírody a nasbírat suroviny vlastnoručně, například bylinky, květiny, houby, mladé jehličí, díky čemuž jsou moje pokrmy i kreativně vypracované. Myslím, že pak člověk dostane úplně jiný pohled na vaření a baví ho to,“ vysvětluje P. Bečvář.

 

Mezi nejvýznamnější úspěchy v profesním životě Patrika Bečváře patří ocenění na soutěžích Gurmet team Challenge v letech 2010 a 2012, Nejlepší pokrmy vhodné k růžovému vínu 2010, Gastro Hradec 2011, Mezinárodní soutěž v rakouském Warthe 2011, Kuchař roku Bocuse d'Or 2011, Česko-slovenská soutěž Primerbacub 2012, Gastrovavrinec 2012, IKA kuchařská olympiáda v Erfurtu 2012. Kromě toho vařil i pro členy českého národního hokejového týmu na Mistrovstvích světa v ledním hokeji. Nejvíce českým hokejistům chutnalo drůbeží farmářské maso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od společnosti Fine Fish. Z příloh byla nejpopulárnější rýže v různých obměnách, těstoviny a brambory. Z dezertů byly velmi oblíbené domácí buchty na několik způsobů.

 

Hotel Selský Dvůr ze sítě SIVEK HOTELS v lokalitě Hostivař patří mezi TOP 25 hotelů v ČR a nachází se na 4. místě Trip Advisoru v poměru cena-kvalita. Je umístěn v přírodním prostředí, 20 min. od historického centra Prahy. Unikátní domácí atmosféra se skvělou gastronomií, ubytováním v moderních pokojích tipu deluxe a komplexem wellness, poskytuje klientům nejdůležitější servis, který od hotelu očekávají. V útulném wellness je k dispozici Kneippova stezka, sauna, brazilská dešťová sprcha, různé druhy masáží a kosmetické procedury. Selský Dvůr je určen nejen pro hosty ze zahraničí a sportovní týmy, ale v oblibě ho mají i byznys klientela a rodiny s dětmi. V těsné blízkosti se nachází Hostivařská přehrada, vhodná na procházky, cyklistiku či běžkování. Hotel je vyhledáván i Slováky, kteří tvoří nejpočetnější zahraniční klientelu.

 

Viliam Sivek - SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická společnost s více než 26 letou tradicí v oboru cestovního ruchu pod vedením úspěšného hoteliéra Viliama Siveka, rodáka ze Slovenska. Slovenská klientela je tak pro byznysmena jeden z hlavních cílových trhů, které nabízí i poznávací balíčky a zážitkovou turistiku v Praze s ubytováním v nejžádanějších lokalitách. V SR provozuje franšízový hotel Pramen Dudince. Za první pololetí 2015 síť zaznamenala kromě Čechů a Slováků, i nejvíce návštěvníků z Německa, Ruska, Itálie a Francie.

 

Více informací je na www.hotelselskydvur.cz, www.facebook.com/pages/Czech-National-Culinary-Team/141156412590458?fref=ts

Článek zdroj: http://clankyweb.cz/clanky/Gastronomie/674-Selsky-Dvur-ceka-gurmany-s-menu-Global-Chefs-Challenge.html

General
 | Paper Life Paper Life  | Gastronomie Gastronomie  | Sep 1, 2015  |  1156 Zhlédnutí

Komentáře

Můžete zanechat komentář pro autora zde

captchaProsím, opište znaky, které vidíte na obrázku.
Klikněte na obrázek - jestliže je pro vás nečitelný.

Autor
Paper Life

Paper Life

E-mail

RSS

Author Activity
Články: 571
Náhodné Web Články

Doplňky stravy

Světoznámá Vincentka v průběhu dějin dobyla Vídeň i Čínu

Když 29. listopadu 1780 zemřela ve Vídni císařovna (a česká královna) Marie Terezie, znalo již hlavní město Rakouska minerální vodu z Luhačovic....

Životní styl

V Bardejovských Kúpeľoch je opäť na výber Silvester, wellness a relax

Silvestrovský večer v Bardejovských Kúpeľoch má už svoju hviezdu - Božanku. Bude hosťom silvestrovského programu, ktorý odštartuje 31.decembra o...

Ubytování

Využijte krásy podzimu na aktivní odpočinekna Slovensku a v Česku

Podzim je jedním z nejpříjemnějších období na turistiku, pobyt na horách, či v lázních. Dny již nejsou pekelně horké, ale ještě umožňují sedět...

Stavebnictví

Posledné 26. kolo projektu Zelená domácnostiam štartuje onedlho

Posledné tohtoročné milióny EUR na tepelné zariadenia potešia príjemcov   Posledné kolo projektu Zelená domácnostiam v tomto roku, v celkovom...

V Soukromí

Dovolená na farmě s dětmi

Toužíte po klidné dovolené? Chcete dětem o prázdninách dopřát řádné vyžití? Zapomeňte na hotely se službami „all inclusive“ či na daleké cestování...

Stavba a rekonstrukce

Tisknete diplomovou práci? Vyvarujte se zásadních chyb!

Nejčastější chybou jsou úzké okraje ze strany vazby. Strana ze strany vazby, musí mít větší okraje o 1 cm. Proto nastavte okraje z této strany...

Ubytování

Navštívte v lete podpoliansky región a ubytujte sa na zámku

Rodiny s deťmi, ale aj milovníci turistiky a kultúry môžu v lete objaviť nový rozmer letnej dovolenky. Mnoho atrakcií ponúka podpoliansky región,...

Nadace

Nadace Naše dítě

Hlavním posláním Nadace Naše dítě je pomoc týraným, zneužívaným,...